Вести

Пријавувањето субвенции за млеко трае до 15 ти јуни
0

Пријавувањето субвенции за млеко трае до 15 ти јуни

June 14th, 2017 | by Gradina Mug
До 15-ти јуни трае пријавувањето за добивање субвенции за сточарите кои го предале млекото во млекарниците од јануари до...
Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на Диносаурусите (Фото)
0

Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на Диносаурусите (Фото)

June 8th, 2017 | by Gradina Mug
Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на...
Уловил џиновска жаба од 6 килограми (Фото)
0

Уловил џиновска жаба од 6 килограми (Фото)

June 7th, 2017 | by Gradina Mug
Официјалната Фејсбук страница на „Асоцијацијата на ловци на јужен Тексас“ објави дека нејзиниот член ловецот Маркус...
Колку чини една краварска фарма?
0

Колку чини една краварска фарма?

June 7th, 2017 | by Gradina Mug
Според пресметките изградбата на една фарма за 30 молзни крави чини скоро 150.000 евра. Состојбите со движењето на цените на...
Погледнете ја првата фотографија снимена на младенче од рис во Македонија
0

Погледнете ја првата фотографија снимена на младенче од рис во Македонија

June 5th, 2017 | by Gradina Mug
За првпат по 11 години истражување на балканскиот рис, тимот на Македонско еколошко друштво успеа да направи фотографија на...
Агенцијата за храна и ветеринарство обезбеди грант вреден 192.500 евра
0

Агенцијата за храна и ветеринарство обезбеди грант вреден 192.500 евра

June 5th, 2017 | by Gradina Mug
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски потпиша нов договор со Европската комисија за рефундирање...
Нема да поверувате на очите што ќе видите на браната
0

Нема да поверувате на очите што ќе видите на браната

May 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Ова неверојатнo стадо на диви алпски кози живеат во близина на браната во Националниот парк Гран Парадисо (Gran Paradiso) во Северна...
Приказна со среќен крај: Срничето Петре е македонскиот Бамби
0

Приказна со среќен крај: Срничето Петре е македонскиот Бамби

May 18th, 2017 | by Gradina Mug
Малото срниче Петре ја имаше тажната судбина да остане без мајка, но за среќа нашиот Војо Иванов го вдоми и му ја пружа целата...
Овој убавец целосно ја заслужи славата како најубавиот коњ на светот
0

Овој убавец целосно ја заслужи славата како најубавиот коњ на светот

May 15th, 2017 | by Gradina Mug
Тој е од прекрасната раса фризиски коњи и целосно ја заслужи славата како најубавиот пастув на светот. Видеото со Фридрих...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО СТАНА ЧЛЕН НА ИЗВРШНИОТ КОМИТЕТ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТА ЛИГАВКА И ШАП
0

АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО СТАНА ЧЛЕН НА ИЗВРШНИОТ КОМИТЕТ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТА ЛИГАВКА И ШАП

May 10th, 2017 | by Gradina Mug
Eвропската комисија за контрола на болеста Лигавка и шап (EuFMD) – една од најстарите комисии на Организацијата за храна и...