Вести

Баба Станка на 88 години навечер пие по една чашка ракија, а секое утро станува во 6:00 часот, за да бере јагоди
0

Баба Станка на 88 години навечер пие по една чашка ракија, а секое утро станува во 6:00 часот, за да бере јагоди

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Возраста е само бројка. Со волја и желба човек може да постигнува многу, без да се остава на тежината на годините. Ова го...
20 идеи за надворешни кујни и скари
0

20 идеи за надворешни кујни и скари

October 16th, 2017 | by Gradina Mug
Погледнете 20 идеи за надворешни кујни и...
Интервју со Мортен Хартвигсен – ФАО експерт за земјишни политики
0

Интервју со Мортен Хартвигсен – ФАО експерт за земјишни политики

October 16th, 2017 | by Gradina Mug
Едно семејство поседува четири расфрлани парцели земјиште, секоја од нив не поголема од половина фудбалско игралиште....
Лисиче доби нов РЕПТИЛ маркет каде може да купите секојдневно свежо овошје и зеленчук
0

Лисиче доби нов РЕПТИЛ маркет каде може да купите секојдневно свежо овошје и зеленчук

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Рептил маркети е компанија со традиција од 21 година, компанија која е синоним за најдобра услуга во градот Скопје. Ланец на...
Заев најави нов закон и поголеми субвенции за тутунот
0

Заев најави нов закон и поголеми субвенции за тутунот

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Нов закон за тутун најави премиерот Зоран Заев. Согласно законот, субвенциите ќе се зголемат и наместо 60 денари како сега, ќе...
Апликации за сите што сакаат ботаника
0

Апликации за сите што сакаат ботаника

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Вашите недоумици конечно завршуваат со трите апликации кои практично се опишани како Shazam за растенија. Достапни се на обата...
Чуварот на куќата (Sempervivum tectorum) го штити домот од громови, ветрови и болести
0

Чуварот на куќата (Sempervivum tectorum) го штити домот од громови, ветрови и болести

October 10th, 2017 | by Gradina Mug
Чуварот на куќата или латински „Sempervivum tectorum“ е растение кое најчесто можеме да го сретнеме на карпите, ѕидовите, крововите...
АФПЗРР: Производителите на млеко и јајца до 5 ноември да поднесат барања за субвенции
0

АФПЗРР: Производителите на млеко и јајца до 5 ноември да поднесат барања за субвенции

October 10th, 2017 | by Gradina Mug
На 5 ноември истекува рокот за поднесување барања за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко...
Што може да јаде моето куче?
0

Што може да јаде моето куче?

October 9th, 2017 | by Gradina Mug
Што може да јаде моето...
Со багер товарел камења! Oвој шок камионџијата ќе го памети дур е жив
0

Со багер товарел камења! Oвој шок камионџијата ќе го памети дур е жив

October 6th, 2017 | by Gradina Mug
Со багер товарел камења! Oвој шок камионџијата ќе го памети дур е...