Вести

Погледнете што за неколку минути може да направи најефтината моторна пила на STIHL
0

Погледнете што за неколку минути може да направи најефтината моторна пила на STIHL

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
STIHL MS 170 е совршена лесна моторна пила за сопственици на куќи. Компактна, лесна и моќна. Со MS 170 брзо ќе исечете мали дрва ,...
Како се пошумуваше Водно?
0

Како се пошумуваше Водно?

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
Ова е Водно во далечната 1920 година, а Скопје денес се протега токму во подножјето на оваа пуста долина. Пред повеќе од шест...
Дрвјата во дворовите не смеат да се сечат без дозвола
0

Дрвјата во дворовите не смеат да се сечат без дозвола

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
Граѓаните се обврзани да добијат дозвола од градските власти ако сакаат да ги сечат дрвјата од своите имоти, за да се запази...
Производство на струја преку цвеќињата и бактериите
0

Производство на струја преку цвеќињата и бактериите

October 20th, 2017 | by Gradina Mug
Холандски научници тврдат дека од цвеќињата, овошјето и зеленчукот може да се произведе нова реневабилна енергија која би...
Моќта на цвеќето според фенг шуи
0

Моќта на цвеќето според фенг шуи

October 20th, 2017 | by Gradina Mug
Освен што носат многу радост на очите, цвеќињата можат да помогнат да откриемe некои црти на својот карактер. На пример, ако...
Најширокото дрво во светот
0

Најширокото дрво во светот

October 19th, 2017 | by Gradina Mug
Дрвото на оваа фотографија е најширокото дрво во светот и се наоѓа во гратчето Санта Мариа Дел Тун, Мексико, а познато е под...
Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 2.6%
0

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е намален за 0.1%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 2.6%

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во септември 2017 година, во однос на...
STIHL- најпознатите моторни пили во светот
0

STIHL- најпознатите моторни пили во светот

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Дрвја високи и до 60 метри, непристапни терени, лоши временски услови: професионалното шумарство е навистина тешка работа. За...
НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН
0

НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Бршленот е важен дел од домашната апотека. Зошто не пробате да се излекувате со природни средства пред да се одлучите за...
Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата
0

Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Собните билки не само што овозможуваат комфорт и топлина во вашиот дом, туку ја зголемуваат и концентрацијата на кислород во...