Вести

Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас
0

Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас. Мерките остануваат исти како и во првата програма, но сега со...
Битолчани добија нова фонтана на местото на старата
0

Битолчани добија нова фонтана на местото на старата

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Веќе е јасно дека Битола доби нова фонтана на местото на старата пред зградата на музејот, известуваат од Телевизија Тера....
Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е зголемен за 3.6%, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 4.2%
0

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е зголемен за 3.6%, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 4.2%

April 18th, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во март 2017 година, во однос на...
ПРОМЕНА НА ВРЕМЕНСКАТА СОСТОЈБА: ОЧЕКУВАЈТЕ ДОЖД И СНЕГ
0

ПРОМЕНА НА ВРЕМЕНСКАТА СОСТОЈБА: ОЧЕКУВАЈТЕ ДОЖД И СНЕГ

April 13th, 2017 | by Gradina Mug
За време на викендот кој доаѓа ни следува нова промена на временската состојба, во сабота во претпладневните часови времето...
Нова компанија во Македонија ќе одгледува и произведува канабис за медицински цели
0

Нова компанија во Македонија ќе одгледува и произведува канабис за медицински цели

April 12th, 2017 | by Gradina Mug
Откако минатата недела се промовираше новата германска инвестиција во Желино, тетовско, од вчера официјално почнува со...
Разгледана моменталната состојба на зголемено расфрлање на отрови во урбани средини
0

Разгледана моменталната состојба на зголемено расфрлање на отрови во урбани средини

April 11th, 2017 | by Gradina Mug
Вчера беше одржан состанок помеѓу претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство, Државниот инспекторат за...
[Фото] Активистот Нешкоски: Водно личи на депонија, среќа што син ми е мал и нема да го памети викендот
0

[Фото] Активистот Нешкоски: Водно личи на депонија, среќа што син ми е мал и нема да го памети викендот

April 11th, 2017 | by Gradina Mug
„Викендов стандарно решив да се качам на Водно, заедно со син ми кој инаку е едногодишно бебе. Зошто е толку важна возраста на...
Засадени нови 150 рози во Паркот на Лајонизмот
0

Засадени нови 150 рози во Паркот на Лајонизмот

April 10th, 2017 | by Gradina Mug
Нови 150 рози, вчера, беа засадени во Паркот на Лајонизмот во Македонија по повод 18-тиот роденден на Лајонс клуб „Вардар “....
Ова камче е незаменливо средство кога се во прашање проблемите со крвта и со циркулацијата
0

Ова камче е незаменливо средство кога се во прашање проблемите со крвта и со циркулацијата

April 5th, 2017 | by Gradina Mug
Хематитот има сиво-црна боја со метален сјај. Основните карактеристики му се оригиналност, заштита, крв. Неговата основна...
Растителното производство во вкупното производство учествува со 69.4%, a добиточното со 21,5%
0

Растителното производство во вкупното производство учествува со 69.4%, a добиточното со 21,5%

March 31st, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, бруто-додадената вредност во земјоделството во 2015 година изнесува 51860...