Вести

Есенско сузбивање на плевели
0

Есенско сузбивање на плевели

November 8th, 2017 | by Gradina Mug
Сузбивањето на плевелите е една од најзначајните агротехнички мерки во процесот на производство на житни култури. Со...
Тест со дрвја: Каква личност сте?
0

Тест со дрвја: Каква личност сте?

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Погледнете ја сликата подолу и одберете едно дрво: она што одново најмногу ви се допаѓа. Не мислете долго , едноставно...
Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто
0

Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Изградбата на Рударскиот комплекс Казандол сеуште е во тек. Оваа црна фолија е фамозната гео-мембрана од финско потекло...
Есенска декорација на балконот – неколку прекрасни идеи
0

Есенска декорација на балконот – неколку прекрасни идеи

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Иако веќе е есен, балконот може да остане полн со прекрасни бои и во наредните месеци. Раскошната сезона располага со...
5 корисни хранива кои треба да ги конзумираме во текот на есента
0

5 корисни хранива кои треба да ги конзумираме во текот на есента

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Есента е сезона за жетва. Тоа е времето во кое собираме енергија за студените месеци кога активноста ни е пониска и внесот на...
Во Мексико веќе се произведува вода од млеко
0

Во Мексико веќе се произведува вода од млеко

November 2nd, 2017 | by gradina
Новата фабрика на Nestle во Мексико е опремена со технологија што овозможува екстракција на вода во процесот преработка на...
Природни лекови што ја смируваат болката
0

Природни лекови што ја смируваат болката

November 2nd, 2017 | by gradina
1. Сокот од домати е вистинскиот лек против грчевите во вашите нозе. 2. Јадењето боровинки или пиењето сок од свежо исцедени...
Во последниве години се развива производство на биодизел од семето на Јатрофата (Jatropha curcas)
0

Во последниве години се развива производство на биодизел од семето на Јатрофата (Jatropha curcas)

November 2nd, 2017 | by Gradina Mug
Јатрофата потекнува од Централна Америка. Родот вклучува околу 170 вида сукулентни растенија. Во висина достигнува до 60 см....
Новата куќа на Анџелина Џоли во Лос Анџелес (фото)
0

Новата куќа на Анџелина Џоли во Лос Анџелес (фото)

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Американската актерка Анџелина Џоли ја купи еднa од најскапите куќи во Лос Анџелес за 25 милиони...
Сибирска боровиница или аронија – зрно полно со здравје
0

Сибирска боровиница или аронија – зрно полно со здравје

October 27th, 2017 | by Gradina Mug
Сибирска боровиница или народски познато како аронија, е растение кое едноставно претставува антиоксидантна бомба за...