Совети

Цвеќе во пелени – идеална заштеда на вода
0

Цвеќе во пелени – идеална заштеда на вода

September 15th, 2017 | by Gradina Mug
Можеби звучи лудо, но доколку сакате да заштедите вода за цвеќето, тогаш замотајте го во пелени. Доколку се  решите на ваков...
Како да направите сопствени зелени графити од мов
0

Како да направите сопствени зелени графити од мов

September 14th, 2017 | by Gradina Mug
Се обидовме да направиме зелени графити кои толку убаво изгледаа, што беше неопходно да ви го покажиме начинот и рецептот по...
Внесување на жаби во вашата градина
0

Внесување на жаби во вашата градина

September 13th, 2017 | by Gradina Mug
Постојат повеќе начини на привлекување жаби во вашата градина. Малото езерце со водни растенија и трева околу краевите, може...
Производство на вино во домашни услови
0

Производство на вино во домашни услови

September 11th, 2017 | by Gradina Mug
Производството на црвено вино во домашни услови треба да биде изведено по одредена процедура и редослед за да се добие...
Креативни идеи како со декоративен камен да направите саксии за цвеќе
0

Креативни идеи како со декоративен камен да направите саксии за цвеќе

September 6th, 2017 | by Gradina Mug
Креативни идеи како со декоративен камен да направите саксии за...
Правилна употреба на минералните ѓубриња
0

Правилна употреба на минералните ѓубриња

September 6th, 2017 | by Gradina Mug
Употребата на минералните ѓубриња е ефективно средство за управување со плодноста на почвата и производството на...
Земја за цвеќе по рецептот на Индијанците
0

Земја за цвеќе по рецептот на Индијанците

September 5th, 2017 | by Gradina Mug
Секоја година Германија од Балтичките земји увезува 14 милиони кубни метри тресет за производство на земја за цвеќе....
Одгледување на гоџи бери – скапа или ефтина инвестиција?!
0

Одгледување на гоџи бери – скапа или ефтина инвестиција?!

September 4th, 2017 | by Gradina Mug
Доста луѓе сметаат дека одгледување на гоџи бери во Македонија не е толку комплицирано. Всушност и вие може да се занимавате...
Да си одгледаме био зеленчук и овошје дома
0

Да си одгледаме био зеленчук и овошје дома

August 31st, 2017 | by Gradina Mug
Направете си градина со зачини и зеленчук по ваш вкус, кои ќе внесат многу свежина во вашиот дом, а и ќе ви овозможи да си...
Грижата за Поинсетија до есен
0

Грижата за Поинсетија до есен

August 31st, 2017 | by Gradina Mug
Мај Во средината на мај пресечете ги стебленцата за 10 см, и преместете го цвеќето во малку поголема саксија, во нова почва....