Совети

Готвење на цветови
0

Готвење на цветови

October 9th, 2017 | by Gradina Mug
Готвењето на цветовите датира уште од римско време. Тоа е познато и кај древните Кинези, познато е на Блискиот Исток и во...
Направи сам: Одлични идеи како да ги искористите пластичните шишиња
0

Направи сам: Одлични идеи како да ги искористите пластичните шишиња

October 6th, 2017 | by Gradina Mug
Направи сам: Одлични идеи како да ги искористите пластичните...
Како да направите сопствен компост (Видео)
0

Како да направите сопствен компост (Видео)

October 5th, 2017 | by Gradina Mug
Како да направите сопствен компост...
Преубави клупи кои ќе ги посакате во вашиот двор
0

Преубави клупи кои ќе ги посакате во вашиот двор

October 5th, 2017 | by Gradina Mug
Преубави клупи кои ќе ги посакате во вашиот...
Креативни начини како да направите минијатурна градина
0

Креативни начини како да направите минијатурна градина

October 4th, 2017 | by Gradina Mug
Креативни начини како да направите минијатурна...
6 начини како да заштедите вода
0

6 начини како да заштедите вода

October 4th, 2017 | by Gradina Mug
Дали знаете дека со вашето петминутно туширање, трошите повеќе вода отколку што троши просечен човек во сиромашните земји за...
Начин за одгледување на печурки буковка
0

Начин за одгледување на печурки буковка

October 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Печурките се ценети заради својата хранлива вредност. Протеините на печурката имаат сличен состав со протеините од...
Го имате дома ова растение ? Тоа може да убие човек за 1 минута
0

Го имате дома ова растение ? Тоа може да убие човек за 1 минута

October 3rd, 2017 | by Gradina Mug
На прво место, да внимавате на децата. Кога ги оставате дома на некој кој гледа нив, треба да им обезбедите безбедна средина,...
Аспидистра – исклучително непретенциозно и лесно за одгледување собно растение
0

Аспидистра – исклучително непретенциозно и лесно за одгледување собно растение

September 29th, 2017 | by Gradina Mug
Ова многу популарно растение потекнува од Источна Азија (Јапонија), каде што расте во шумски предели. Аспидистрата е...
Хидропоничен систем-Од урбан земјоделец до органски зеленчук преку целата година во контејнери
0

Хидропоничен систем-Од урбан земјоделец до органски зеленчук преку целата година во контејнери

September 28th, 2017 | by Gradina Mug
Хидропоникс е метода на одгледување на растенија во вода која е богата со хранливи состојки и без употреба на почвата. Од...