Совети

Кога бенџаминот ги губи лисјата?
0

Кога бенџаминот ги губи лисјата?

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
Бенџаминот периодично ги фрла поголемиот дел од своите лисја: или со премногу полевање или поради воздушни струи. Тој е...
Одлична идеа како да заштедите пари: Еве како сами да ги обложите степениците
0

Одлична идеа како да заштедите пари: Еве како сами да ги обложите степениците

October 19th, 2017 | by Gradina Mug
Обложувањето степеници знае да биде прилично скапо. Некогаш и прескапо во зависнот од тоа со што сакате да ги обложите...
Микроелементи потребни за растенијата (прв дел)
0

Микроелементи потребни за растенијата (прв дел)

October 18th, 2017 | by Gradina Mug
Железо: потребно е за многу ензимски функции и претставува катализатор за синтеза на хлорофил. Од исклучително значење е за...
За растенијата на кисели земјишта
0

За растенијата на кисели земјишта

October 18th, 2017 | by Gradina Mug
За да можете за себе да кажете дека сте успешен градинар, морате да знаете каков тип на земјиште поседувате и како да го...
Зошто треба да користите прашак за печиво за вашите цвеќиња
0

Зошто треба да користите прашак за печиво за вашите цвеќиња

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Повеќето луѓе не знаат дека проблемите во градината може едноставно да ги решат со употреба на „обичен“ прашок за печиво. Во...
Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата
0

Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Собните билки не само што овозможуваат комфорт и топлина во вашиот дом, туку ја зголемуваат и концентрацијата на кислород во...
Вода и сонце за добри тикви
0

Вода и сонце за добри тикви

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Тиквата е едногодишно зелјесто растение со ползаво ребресто и бодликаво стебло, кое честопати, достигнува должина од околу 10...
Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`
0

Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Знаете ли дека прегорените сијалици можеат да се искористат како декоративни вазнички за цвеќиња? За ефектот да биде...
Моторната пила STIHL MS 180 е компактна мала пила, а лесна и едноставна за употреба
0

Моторната пила STIHL MS 180 е компактна мала пила, а лесна и едноставна за употреба

October 10th, 2017 | by Gradina Mug
Дрвја високи и до 60 метри, непристапни терени, лоши временски услови: професионалното шумарство е навистина тешка работа. За...
Создавање на плодна почва
0

Создавање на плодна почва

October 10th, 2017 | by Gradina Mug
Автор: проф. д-р Гордана Попсимонова Независно дали се одгледуваат на почва или во услови на беспочвено одгледување,...