Градина

Шест лиснати зеленчуци, кои можат да ви го спасат животот
0

Шест лиснати зеленчуци, кои можат да ви го спасат животот

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Ако има храна во чија корист за здравјето никој не се сомнева, тогаш ова се лиснатите зеленчукци Тие се полни со витамини,...
Ноември во градината
0

Ноември во градината

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Месец ноември претставува период во годината кога треба да ја подготвите градината за зимскиот период кој не очекува. Еве...
Мумио за бројни состојби и заболувања
0

Мумио за бројни состојби и заболувања

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Мумио е древен “чудотворен балсам”, и претставува сок од карпите. Луѓето со векови го нарекуваат “крвта на...
Како да одберете краставици
0

Како да одберете краставици

November 2nd, 2017 | by Gradina Mug
Еве што треба да се има предвид кога ќе купувате краставици: – Изберете краставици кои изгледаат сјајни. Надвор...
Црви за намалување на пластичниот отпад
0

Црви за намалување на пластичниот отпад

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Истражувачи велат дека црвот „Галериа мелонела“, може да јаде пластика, и на тој начин да помогне да се намали отпадот од...
Убавото дрво на животот и лековитите својства на неговите лисја
0

Убавото дрво на животот и лековитите својства на неговите лисја

October 30th, 2017 | by Gradina Mug
Дрво на животот – тоа е едно собно растение што многумина го одгледуваат дома, но не знаете за исцелителната моќ на...
Упатство за формирање на тревник: 7 факти за тревата
0

Упатство за формирање на тревник: 7 факти за тревата

October 26th, 2017 | by Gradina Mug
• Тревното семе во сенка побрзо р`ти од истото на сонце. Затоа што на тие места влагата подолго се задржува. • Плевењето диви...
Овој камен ја одбива негативната енергија
0

Овој камен ја одбива негативната енергија

October 25th, 2017 | by Gradina Mug
Карнеолот претставува кристал со портокалово-кафеава боја. Пронајден е и употребуван за накит уште во Бронзеното доба. Името...
Кога бенџаминот ги губи лисјата?
0

Кога бенџаминот ги губи лисјата?

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
Бенџаминот периодично ги фрла поголемиот дел од своите лисја: или со премногу полевање или поради воздушни струи. Тој е...
Одлична идеа како да заштедите пари: Еве како сами да ги обложите степениците
0

Одлична идеа како да заштедите пари: Еве како сами да ги обложите степениците

October 19th, 2017 | by Gradina Mug
Обложувањето степеници знае да биде прилично скапо. Некогаш и прескапо во зависнот од тоа со што сакате да ги обложите...