Вести

Обезбедете го течниот отпад од шталите да не ја загадите водата
0

Обезбедете го течниот отпад од шталите да не ја загадите водата

May 30th, 2017 | by Gradina Mug
Управувањето со шталското ѓубриво претставува низа содветни постапки во кои се опфатени негово чување расфрлање и...
Како да се „опколите“ со жива ограда
0

Како да се „опколите“ со жива ограда

May 30th, 2017 | by gradina
Живата ограда (која било) е најдобро да се сади на пролет или во есен, а доколку се одлучите за контејнерски садници оваа...
Најкорисните пролетни зеленчуци
0

Најкорисните пролетни зеленчуци

May 26th, 2017 | by Gradina Mug
Сите зелени зеленчуци се корисни за организмот. Пролетниот зеленчук обезбедува некои од највисоките нивоа на витамин К,...
Како убавото дворче да ви стане омилено место во куќата
0

Како убавото дворче да ви стане омилено место во куќата

May 25th, 2017 | by Gradina Mug
Оние луѓе кои живеат во куќа ги знаат придобивките од убаво среден двор, а оние кои живеат во стан секогаш мечтаат по она што е...
Зошто на вашите собни растенија паѓаат листовите?
0

Зошто на вашите собни растенија паѓаат листовите?

May 25th, 2017 | by Gradina Mug
Повеќето растенија ги испуштаат своите листови уште првиот ден кога ќе ги донесете дома. Тоа се случува поради нивното...
Автоматизација на системот за наводнување (прв дел)
0

Автоматизација на системот за наводнување (прв дел)

May 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Автоматизацијата на системот за наводнување подразбира намалување на потребната рачна работа, а зголемување на ефикасноста...
Еве на кои начини можете да ги искористите старите гуми во вашиот двор
0

Еве на кои начини можете да ги искористите старите гуми во вашиот двор

May 19th, 2017 | by Gradina Mug
Еве на кои се начини можете да ги искористите старите гуми во вашиот...
Одгледување на билки
0

Одгледување на билки

May 18th, 2017 | by Gradina Mug
Пролетта, летото, есента и зимата се одлични годишни времиња за одлгедување на билки. За да ја започнете вашата година за...
Наводнување на тревата и грижа за тревникот
0

Наводнување на тревата и грижа за тревникот

May 15th, 2017 | by Gradina Mug
Наводнувајте секојдневно но не претерувајте. Чекајте 2 до 3 недели за да никне тревата. При наводнувањето внимавајте на...
Отстранување на плевелот на природен начин
0

Отстранување на плевелот на природен начин

May 12th, 2017 | by Gradina Mug
Во изминатата недела нашата екипа доби неколку прашања за тоа како да го контролирате плевелот во вашите тревници и градини....