Вести

Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата
0

Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата

April 26th, 2017 | by Gradina Mug
Собните билки не само што овозможуваат комфорт и топлина во вашиот дом, туку ја зголемуваат и концентрацијата на кислород во...
Ладниот бран критичен за лозјето, јаболката и оревите
0

Ладниот бран критичен за лозјето, јаболката и оревите

April 21st, 2017 | by Gradina Mug
Промената на времето со поминувањето на ладниот бран од север над нашата Република со право предизвика вознемиреност кај...
Направиле идеална куќа за одмор, а ја изградиле за само два дена (Видео)
0

Направиле идеална куќа за одмор, а ја изградиле за само два дена (Видео)

April 21st, 2017 | by Gradina Mug
Дрвените цигли, овозможуваат да изградите куќа без многу напор и релативно брзо. Погледнете во видеото како едно семејство...
Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ
0

Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Додека кај нас во Македонија речиси секоја година измрзнуваат овошките и другите земјоделски култури поради пролетниот...
Кратки совети од Viking: Како да ја подготвите градината за пролет
0

Кратки совети од Viking: Како да ја подготвите градината за пролет

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Пролетта веќе е тука и работата во градината станува се повеќе. По есенското чистење и зазимување на градината, сега е...
Илјадници земјоделци сами си прават биодизел, полесно од ракија
0

Илјадници земјоделци сами си прават биодизел, полесно од ракија

April 13th, 2017 | by Gradina Mug
Земјоделците можат да заштедат на гориво, така што ќе произведат сопствен биодизел. Неговите нуспроизводи, исто така, имаат...
Преку одгледување црви до заработка од 3000 евра
0

Преку одгледување црви до заработка од 3000 евра

April 12th, 2017 | by Gradina Mug
За одгледување калифорниски црви вложувањата се релативно мали во однос на добивката од нив. Добивката може слободно да се...
Крап на дојрански начин
0

Крап на дојрански начин

April 12th, 2017 | by Gradina Mug
Еден од специјалитетите на Дојран е дојранскиот крап, кој го има само таму и се подготвува на посебен начин. Состојки: еден...
Еве како сами да засадите и одгледате боровинки во вашиот дом!
0

Еве како сами да засадите и одгледате боровинки во вашиот дом!

April 12th, 2017 | by Gradina Mug
Боровинките се едни од најздравите бобинки. Сокот од боровинки се препорачува кај оние кои имаат ниско ниво на железо во...
Аспидистра – исклучително непретенциозно и лесно за одгледување собно растение
0

Аспидистра – исклучително непретенциозно и лесно за одгледување собно растение

April 10th, 2017 | by Gradina Mug
Ова многу популарно растение потекнува од Источна Азија (Јапонија), каде што расте во шумски предели. Аспидистрата е...