Вести

Собните растенија – прочистувачи на воздухот во домот
0

Собните растенија – прочистувачи на воздухот во домот

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Според многу истражувања растенијата во домот го освежуваат воздухот. Се смета дека една растение може да допринесе во...
Знаете ли зошто кај народот е позната изреката „Здрав како дрен“?
0

Знаете ли зошто кај народот е позната изреката „Здрав како дрен“?

June 20th, 2017 | by Gradina Mug
Дрен или обичен дрен (науч. Cornus mas) — вид цветно растение од семејството дренови (Cornaceae), native јужна и југоисточна Европа (од...
Трик – како цвеќињата да ви цветаат повеќе
0

Трик – како цвеќињата да ви цветаат повеќе

June 15th, 2017 | by Gradina Mug
Кога ќе ги купиме цвеќињата директно од цвеќара, тие секогаш се бујни, расцветани прекрасни… Но, по некој период, цветот ќе...
Народни рецепти да го зголемите растот на косата
0

Народни рецепти да го зголемите растот на косата

June 14th, 2017 | by Gradina Mug
Многу луѓе имаат проблеми со растот на косата. Токму за нив имаме одлични вести! Постојат многу лесни методи кои ќе го...
Природни начини на уништување на штетниците кај вашите собни растенија
0

Природни начини на уништување на штетниците кај вашите собни растенија

June 13th, 2017 | by Gradina Mug
Неизбежно е инсектите или други видови непријатели еден ден да посетат дел од вашите растенија. Постојат природни начини за...
Француски Невен (Tagetes patula)
0

Француски Невен (Tagetes patula)

June 9th, 2017 | by Gradina Mug
Францускиот невен уште познат како „Кадифица“ (Tagetes patula) е вид од фамилијата „Asteraceae“. За татковина се смета Јужна Америка....
За лекување на карцином помага црн боз
0

За лекување на карцином помага црн боз

June 8th, 2017 | by Gradina Mug
Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета во мај и јуни. Можат да се...
Уништете ги цистите и миомите со помош на две состојки
0

Уништете ги цистите и миомите со помош на две состојки

June 8th, 2017 | by Gradina Mug
Неверојатна мешавина составена од само две состојки, но таа е исклучително ефикасна во борбата против многу различни...
Со сок од Бозел против најтешките болести: Се прави лесно, не чини ништо, а вреди многу (рецепт)
0

Со сок од Бозел против најтешките болести: Се прави лесно, не чини ништо, а вреди многу (рецепт)

June 7th, 2017 | by Gradina Mug
Бозелот има неверојатно лековити својства, многу пријатен мирис и е непроценливо здрав ! Традицијата на правење сок од бозел...
Растенија кои ни помагаат при умор на нозе
0

Растенија кои ни помагаат при умор на нозе

May 31st, 2017 | by gradina
Уморните нозе се проклетство за секоја жена. Особено, за оние кои на работа се во многу движење и тоа на високи чевли....