Градина

Растението орлов нокт штити од опасните сончеви зраци
0

Растението орлов нокт штити од опасните сончеви зраци

July 12th, 2017 | by Gradina Mug
Есенцијата од растенија на орловиот нокт помага ефикасно за заштита од потенцијално штетните ултравиолетови сончеви...
Копарот лечи многу болести
0

Копарот лечи многу болести

July 11th, 2017 | by Gradina Mug
Копарот е средство за лекување на хронични срцеви болести, за превенција на ангина пекторис и за елиминирање на цревните...
Чаевите кои се погодни според крвната група
0

Чаевите кои се погодни според крвната група

July 10th, 2017 | by Gradina Mug
За секоја од групите постои храна која може да ја намали животната активност на човекот и таква која може да ја зголеми. На...
Ловоровиот лист го отстранува непријатниот мирис од стапалата
0

Ловоровиот лист го отстранува непријатниот мирис од стапалата

July 5th, 2017 | by Gradina Mug
Ловоровиот лист го отстранува непријатниот мирис од стапалата и се бори со прекумерното потење. Имате проблем со потењето на...
Букет од зачини
0

Букет од зачини

July 4th, 2017 | by Gradina Mug
Станува збор за букет од свежи зачини и останати состојки кои се додаваат во супи, чорби, сосови, манџи или кога пржите или...
Пронајдено кинеско растение што го уништува ракот за 40 дена?
0

Пронајдено кинеско растение што го уништува ракот за 40 дена?

July 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Научниците открија дека не многу познато растение, со навистина бизарно име е убиец на ракот. Растението било употребено кај...
Моќта на цвеќето – фитотерапија
0

Моќта на цвеќето – фитотерапија

June 30th, 2017 | by Gradina Mug
Фитотерапијата е една од најновите и доста популарните гранки на алтернативната медицина. Фитотерапевтите тврдат дека...
Кинеските билки – еликсир за здравјето или коктел од пестициди?
0

Кинеските билки – еликсир за здравјето или коктел од пестициди?

June 29th, 2017 | by Gradina Mug
Во Кина традиционално се користат, произведуваат и продаваат 11 146 видови сорти билки кои влегуваат во составот на различни...
17 растенија за слабеење
0

17 растенија за слабеење

June 28th, 2017 | by Gradina Mug
Преку правилно употребување на овој рецепт телесната тежина паѓа од 7 до 8 килограми за месец. Ова се случува без мачење...
Зеленчуци корисни за артериите
0

Зеленчуци корисни за артериите

June 27th, 2017 | by Gradina Mug
Целерот, лукот и магдоносот се корисни за артериите. Луѓето кои ги користат, го намалуваат за речиси половина од ризикот од...