Лек

Зеленчукови сокови – корисни и лековити
0

Зеленчукови сокови – корисни и лековити

October 27th, 2017 | by Gradina Mug
Најздравите својства на овошните сокови се добро познати. Но, придобивките од зеленчуковите сокови не се помали. Каков и да е...
6 растенија во борба со токсините
0

6 растенија во борба со токсините

October 26th, 2017 | by Gradina Mug
Мора да се признае дека прочистувањето на токсините со растенија не е толку брзо како методите со лекови или глад, но имаат...
Кафето во поголеми количини може да му наштети на видот!
0

Кафето во поголеми количини може да му наштети на видот!

October 24th, 2017 | by Gradina Mug
Злоупотребата на кафе може сериозно да му наштети на видот, тврдат британски медицински лица. Опасната граница е три чашки на...
Со Алое и мед Клеопатра го негувала своето лице
0

Со Алое и мед Клеопатра го негувала своето лице

October 20th, 2017 | by Gradina Mug
Еден рецепт за убава кожа и здраво лице, бил користен и од страна на Клеопатра. Таа се сметала за најубавата жена од своите...
Руски народен лек лекува многу болести
0

Руски народен лек лекува многу болести

October 20th, 2017 | by Gradina Mug
Земете 300 г свежо алое (Алое arborescens), коe е помладo од 1 година или постарo од 5 години. 5 дена пред да го користите не го...
Три растенија за слабеење
0

Три растенија за слабеење

October 20th, 2017 | by Gradina Mug
Ви нудиме три растенија кои може да се користат за ефикасно и безбедно против дебелината и наталожените килограми. Првиот е...
Природен лек кој го препорачуваат руските доктори: Помешајте ја оваа билка со мед и уништете ги цистите и миомите!
0

Природен лек кој го препорачуваат руските доктори: Помешајте ја оваа билка со мед и уништете ги цистите и миомите!

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Неверојатен лек кој има само две состојки, но е исклучително ефикасен во борбата против многу различни здравствени проблеми,...
НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН
0

НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
Бршленот е важен дел од домашната апотека. Зошто не пробате да се излекувате со природни средства пред да се одлучите за...
Цистите на јајници се лекуваат со растенија
0

Цистите на јајници се лекуваат со растенија

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Во денешно време повеќе од половина жени страдаат од цисти на јајниците. Во повеќето случаи цистите исчезнуваат сами од...
Кои растенија помагаат при кашлица
0

Кои растенија помагаат при кашлица

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Со приближувањето на зимата треба да се помириме со фактот дека секој од нас може ќе преболедува барем еднаш. Кои растенија...