Градина

Околу 90 отсто штети кај вишните од невремето во делчевско
0

Околу 90 отсто штети кај вишните од невремето во делчевско

June 28th, 2017 | by Gradina Mug
Штети на вишновите насади предизвика синоќешното невреме проследено со град, дожд и силен ветар во делчевско. Според...
Овошје и зеленчуци за здрав и убав тен
0

Овошје и зеленчуци за здрав и убав тен

June 27th, 2017 | by Gradina Mug
Британски научници открија дека конзумирањето на овошје и зеленчук води до постигнување на здрав, златен тен кој ги прави...
Кога и каква храна да им дадете на растенијата
0

Кога и каква храна да им дадете на растенијата

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Земјата е извор на храна, а нејзиниот квалитет зависи од механичкиот, биолошкиот и од хемискиот состав. Најголемиот дел од...
Био доматите содржат повеќе антиоксиданти
0

Био доматите содржат повеќе антиоксиданти

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Био производите се произведуваат без употреба на вештачки ѓубрива и пестициди и се корисни за здравјето на луѓето, но и...
no-cover
0

Најголема финансиска поддршка ќе има за растителното производство

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Со директни плаќања во 2017-та година земјоделците треба да добијат финансиска поддршка од скоро 100 милиони евра. Средствата се...
Владата ќе ги преземе сите мерки за непречен откуп на земјоделските производи
0

Владата ќе ги преземе сите мерки за непречен откуп на земјоделските производи

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Сите потребни мерки за непречен откуп, дистрибуција и заштита на домашното земјоделско производство, ќе бидат преземени,...
Бадемите го намалуваат стресот
0

Бадемите го намалуваат стресот

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Според истражувачите, исхраната која е богата со бадеми може да го намали стресот и лошиот холестерол. Редовното...
ЗАПОЧНА ЖЕТВАТА НА ЈАЧМЕНОТ ВО КОЧАНСКО
0

ЗАПОЧНА ЖЕТВАТА НА ЈАЧМЕНОТ ВО КОЧАНСКО

June 21st, 2017 | by Gradina Mug
Во Кочанско започна жетвата на житните култури. Земјоделците од селата Тркање, Бање, Соколарци и Спанчево ги ожнеаја првите...
Ќе има ли пченица за жнеење- земјоделците прогнозираат катастрофални приноси
0

Ќе има ли пченица за жнеење- земјоделците прогнозираат катастрофални приноси

June 15th, 2017 | by Gradina Mug
Пред стартот на жетвата на печницата, земјоделците излегоа со првични прогнози. Годинава како што велат во некои региони...
Кое овошје и зеленчук има најмногу пестициди?
0

Кое овошје и зеленчук има најмногу пестициди?

June 14th, 2017 | by Gradina Mug
Доколку не е покриен со карамела или е дел од некоја пита преполна со шеќер, многу е тешко да помислите дека јабокото не е...