Вести

До 4.000 евра казна за берење боровинки без дозвола
0

До 4.000 евра казна за берење боровинки без дозвола

July 19th, 2017 | by Gradina Mug
Лицата кои што ќе бидат затекнати на теренот без дозвола за собирање на шумски плодови, ќе бидат санкционирани согласно...
9 факти за кромидот кои сигурно не ги знаевте
0

9 факти за кромидот кои сигурно не ги знаевте

July 18th, 2017 | by Gradina Mug
До сега сигурно ви се познати сите здравствени придобивки од јадењето кромид, но за овој чудесен зеленчук има уште многу...
Владата донесе одлука  за дополнителна субвенција од два денари за килограм лубеници
0

Владата донесе одлука за дополнителна субвенција од два денари за килограм лубеници

July 14th, 2017 | by Gradina Mug
Владата на Република Македонија, на почетокот на месецот, донесе одлука  за дополнителна субвенција од два денари за...
Јадрата на сливите и кајсиите во борба против канцер
0

Јадрата на сливите и кајсиите во борба против канцер

July 13th, 2017 | by Gradina Mug
Јадрата од коските на сливите и кајсиите можат ефектно да се искористат како природен медикамент во борбата против канцер....
Откупот на бостанот за кој Владата обезбеди дополнителни два денара субвенции, тече без проблеми и во најдобар ред
0

Откупот на бостанот за кој Владата обезбеди дополнителни два денара субвенции, тече без проблеми и во најдобар ред

July 11th, 2017 | by Gradina Mug
Откупот на бостанот за кој Владата обезбеди дополнителни два денара субвенции, тече без проблеми и во најдобар ред. На сите...
Правила на собирање на печурки
0

Правила на собирање на печурки

July 7th, 2017 | by Gradina Mug
1. Печуρκите се собиρаат во κошници (таκа се ρасејува споρовиот пρав) 2. Печуρκите се беρат со нож (доκолκу се κоρнат се...
Недоволно органско производство, за наредната година резервирани 160 милиони евра за субвенции
0

Недоволно органско производство, за наредната година резервирани 160 милиони евра за субвенции

July 6th, 2017 | by Gradina Mug
Само три проценти од македонското земјоделство е базирано на органското производство. Како најголем проблем,...
Експеримент: Проверете какво млеко пиете
0

Експеримент: Проверете какво млеко пиете

July 5th, 2017 | by Gradina Mug
По бројните гласини за доказите на квалитетот на К-плус производите, сега излезе на виделина еден експеримент. Дали некогаш...
Дополнителни два денари субвенција за производителите на лубеници
0

Дополнителни два денари субвенција за производителите на лубеници

July 5th, 2017 | by Gradina Mug
Владата на денешната седница донесе одлука за дополнителна финансиска поддршка за производителите на лубеници. Се работи за...
Еве со што се полнат македонските салами
0

Еве со што се полнат македонските салами

June 29th, 2017 | by Gradina Mug
Mногу пати во продавницата на излогот има вкусен ќе забележите на изглед убави салами и со пристојна цена. Купуваме, јадеме со...