Вести

Лубеница – омилената храна на фараоните
0

Лубеница – омилената храна на фараоните

August 18th, 2017 | by Gradina Mug
Лубеницата потекнува од Јужна Африка. Семе од лубеница е пронајдено во недопрена гробница на фараонот Тутанкамон, а во...
Македонија губи 20 отсто од земјоделското производство поради несоодветно складирање
0

Македонија губи 20 отсто од земјоделското производство поради несоодветно складирање

August 17th, 2017 | by Gradina Mug
До 20 отсто годишно достигнуваат загубите во македонското земјоделство поради несоодветното складирање, покажува...
Откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 11.8%
0

Откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 11.8%

August 15th, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2017 година, откупот и продажбата на земјоделски...
Што ве очекува ако јадете по едно јаболко на ден
0

Што ве очекува ако јадете по едно јаболко на ден

August 11th, 2017 | by Gradina Mug
Се прашуваме какви нови егзотични плодови и храна да јадеме за да бидеме здрави, паметни, успешни и убави, а всушност доволно...
Со продажба на салати, македонка заработила 100 милиони долари
0

Со продажба на салати, македонка заработила 100 милиони долари

August 10th, 2017 | by Gradina Mug
Бизнисменка од Македонија заработи 100 милиони долари. Денес, таа има компанија од која зависат повеќе од 300 семејства,...
Нема увоз на конзумни јајца од Холандија за кои Европската Комисија предупреди
0

Нема увоз на конзумни јајца од Холандија за кои Европската Комисија предупреди

August 8th, 2017 | by Gradina Mug
Агенцијата за храна и ветеринарство информира дека во Република Македонија нема увоз на конзумни јајца од Холандија за кои...
Најотровното овошје и зеленук
0

Најотровното овошје и зеленук

August 8th, 2017 | by Gradina Mug
Одгледувачите на овошје и зеленчук скоро и да не бираат средства кога се работи за добра заработка. Затоа многу од нив ги...
Кои македонски производи чекаат да бидат заштитени?
0

Кои македонски производи чекаат да бидат заштитени?

August 4th, 2017 | by Gradina Mug
Долга е листата на производи, земјоделски и прехранбени, што Македонија може да ги заштити како традиционални. Кумановски...
МАКЕДОНЕЦ добил БИЗНИС ИДЕЈА од ИНТЕРНЕТ и денес заработува по 7.000€
0

МАКЕДОНЕЦ добил БИЗНИС ИДЕЈА од ИНТЕРНЕТ и денес заработува по 7.000€

August 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Горан Стојаноски од Прилеп со овој бизнис започнал да се занимава пред само неколку години, а откако ја изградил својата...
Бело или кафено јајце? Која е разликата
0

Бело или кафено јајце? Која е разликата

July 28th, 2017 | by Gradina Mug
Се прашувавте веројатно пред да ги бојадисате јајцата… Можеби пресудно беше тоа дека на кафените јајца бојата подобро се...