Почетна / Градина / Вести / БИЗНИС НА ИДНИНАТА: Kилограм чини 100.000 евра

БИЗНИС НА ИДНИНАТА: Kилограм чини 100.000 евра

Милош Богдановиќ од Србија собира пчелин отров за кој, како што вели тој, фармацевтите богато плаќаат. Со него се лечат најразлични болести, дури и оние најтешките како што е ракот.

Цената на оваа лековита состојка се движи од 20.000 до 100.000 евра за килограм, а со неа се преват лекови за реума, кардиоваскуларни болести, а силно влијае и на ќелии кои се заболени од рак.

На светскиот пазар овој отров е потребен, а во оваа земја се уште го собираат само малку.

За само еден грам отров потребни се 90.000 убоди од пчели, а тој вели дека пчелиниот отров се собира од пчели од 18 до 21 ден, пишува Скопје24.

Види

Што ќе ви се случи ако вдишите 5 минути етерично масло од лаванда

Додека чумата се ширела низ Европа во средниот и во 17-тиот век, била забележана една …