Почетна / Градина / Вести / Бело или кафено јајце? Која е разликата

Бело или кафено јајце? Која е разликата

enter 28/07/2017 Вести, Храна

http://look-up.org.uk/roche-roaccutane-uk.pdf Се прашувавте веројатно пред да ги бојадисате јајцата… Можеби пресудно беше тоа дека на кафените јајца бојата подобро се фаќа? Но сепак кога одбирате сте се запрашале која е разликата меѓу јајцата?

Освен во бојата разлика во однос на квалитетот НЕМА! И белите и кафените јајца носат со себе иста хранлива вредност 70 калории 6 грама протеини и многу витамин Б.

Па тогаш како е можно да има разлика во цената? Е тоа зависи од производителот и од тоа со што храна ги храни кокошките и каква технологија применува при чување и одгледување на кокошките.
Во суштина белите јајца ги носат бели кокошки кои јадат помалку а кафените јајца ги носат кокошки кои може да бидат со разни бои и тие најчесто се поголеми и јадат повеќе.

Но сепак на Македонскиот пазар повеќе одбираат кафени јајца –им изгледаат поприродно за разлика од белите за кои сметаат дека се вештачки добиени бидејќи се совршено бели.

Види

5 видови храна со кои може да ослабете

Еве ги петте хранива кои најмногу ги топат калориите при конзумацијата, и затоа добро е …