Во Мексико веќе се произведува вода од млеко
Вести
0

Во Мексико веќе се произведува вода од млеко

November 2nd, 2017 | by gradina
Новата фабрика на Nestle во Мексико е опремена со технологија што овозможува екстракција на вода во процесот преработка на...
Природни лекови што ја смируваат болката
Вести
0

Природни лекови што ја смируваат болката

November 2nd, 2017 | by gradina
1. Сокот од домати е вистинскиот лек против грчевите во вашите нозе. 2. Јадењето боровинки или пиењето сок од свежо исцедени...
Градинарството – лек за опуштање, енергија и елан за живот
Совети
0

Градинарството – лек за опуштање, енергија и елан за живот

September 18th, 2017 | by gradina
Потврдено: растенијата имаат мошне поволно влијание врз оние кои се занимаваат со нив. Тие го пречистуваат воздухот, ги...
Кои растенија помагаат при кашлица
Совети
0

Кои растенија помагаат при кашлица

September 18th, 2017 | by gradina
Со приближувањето на зимата треба да се помириме со фактот дека секој од нас може ќе преболедува барем еднаш. Кои растенија...
Растенија кои ни помагаат при умор на нозе
Лек
0

Растенија кои ни помагаат при умор на нозе

May 31st, 2017 | by gradina
Уморните нозе се проклетство за секоја жена. Особено, за оние кои на работа се во многу движење и тоа на високи чевли....
За прв пат ќе истражуваат сочуван мозок на мамут
Вести
0

За прв пат ќе истражуваат сочуван мозок на мамут

May 30th, 2017 | by gradina
Во базата на Академијата на науките на Република Саха (Јакутија) ќе се одржат првите истражувања на зачуван главен мозок на...
Како да се „опколите“ со жива ограда
Совети
0

Како да се „опколите“ со жива ограда

May 30th, 2017 | by gradina
Живата ограда (која било) е најдобро да се сади на пролет или во есен, а доколку се одлучите за контејнерски садници оваа...
Потхранување на цветот – прв дел
Хортикултура
0

Потхранување на цветот – прв дел

May 29th, 2017 | by gradina
Доволно ли е ѓубривото за да се обезбеди нормално хранење на растенијата? Не треба да се потпирате само на ѓубриво за...
Микроелементи потребни за растенијата (прв дел)
Хортикултура
0

Микроелементи потребни за растенијата (прв дел)

May 29th, 2017 | by gradina
Железо: потребен е за многу ензимски функции и претставува катализатор за синтеза на хлорофил. Од исклучително значење е за...