И лозарите во паника: Ниските температури ги измрзнаа лозовите насади
Вести
0

И лозарите во паника: Ниските температури ги измрзнаа лозовите насади

April 25th, 2017 | by Gradina Mug
Огромни штети на лозјата направија ниските температури кои викендов ја зафатија земјава. Лозарите од тиквешијата се во...
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска објави повик за доставување барања за користење на финансиски средства
Вести
0

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска објави повик за доставување барања за користење на финансиски средства

April 24th, 2017 | by Gradina Mug
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објави повик за доставување барања за користење на...
Заврши парадата на цвеќе во Кеукенхоф! (Фото + Видео)
Вести
0

Заврши парадата на цвеќе во Кеукенхоф! (Фото + Видео)

April 24th, 2017 | by Gradina Mug
Заврши парадата на цвеќе во Кеукенхоф! Погледнете дел од фотографиите и видеата:...
Овошните насади со сливи во Пијанец и Малеш со штети и до 100 проценти
Вести
0

Овошните насади со сливи во Пијанец и Малеш со штети и до 100 проценти

April 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Претставници од подрачната единица на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство од Делчево денеска...
Измрзнаа јаболката во Преспа, земјоделците во паника
Градина
0

Измрзнаа јаболката во Преспа, земјоделците во паника

April 21st, 2017 | by Gradina Mug
Овоштарите од Преспа јавуваат за речиси сто процентно измрзнување на јаболковите насади. Според нивните кажувања, минусните...
Ладниот бран критичен за лозјето, јаболката и оревите
Вести
0

Ладниот бран критичен за лозјето, јаболката и оревите

April 21st, 2017 | by Gradina Mug
Промената на времето со поминувањето на ладниот бран од север над нашата Република со право предизвика вознемиреност кај...
Ќе се вложат 140 илјади евра за подобрување на условите за сточарството
Вести
0

Ќе се вложат 140 илјади евра за подобрување на условите за сточарството

April 20th, 2017 | by Gradina Mug
Работите започнаа со реконструкција и проширување на пат на планината Сува Гора, над гостиварското село Чегране кој води до...
Производството на тутун во струмичкиот регион годинава ќе биде зголемено во однос на лани и со подобра цена
Вести
0

Производството на тутун во струмичкиот регион годинава ќе биде зголемено во однос на лани и со подобра цена

April 20th, 2017 | by Gradina Mug
До 31 март кога беше и крајниот рок за пополнување на евидентните листови за производство на тутун во 2017 година се пријавиле...
Агенцијата за храна и ветеринарство заплени и нештетно уништи 1300 килограми небезбедно месо по потекло од Бразил
Вести
0

Агенцијата за храна и ветеринарство заплени и нештетно уништи 1300 килограми небезбедно месо по потекло од Бразил

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Агенцијата за храна и ветеринарство, на почетоков на месецов, на граничниот премин Ќафасан заплени и на депонијата во Струга...
Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас
Вести
0

Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас

April 19th, 2017 | by Gradina Mug
Наскоро се очекува да биде објавен првиот ИПАРД 2 оглас. Мерките остануваат исти како и во првата програма, но сега со...