Ноември во градината
Совети
0

Ноември во градината

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Месец ноември претставува период во годината кога треба да ја подготвите градината за зимскиот период кој не очекува. Еве...
18 корења за здравје (втор дел)
Лек
0

18 корења за здравје (втор дел)

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
(втор дел) Коренестиот зеленчук и јадливите грудки се богати извори на витамини, минерали, влакна и голем број други вредни...
Мумио за бројни состојби и заболувања
Совети
0

Мумио за бројни состојби и заболувања

November 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Мумио е древен “чудотворен балсам”, и претставува сок од карпите. Луѓето со векови го нарекуваат “крвта на...
Совети од ФОЈА за растенија во сенка
Хортикултура
0

Совети од ФОЈА за растенија во сенка

November 2nd, 2017 | by Gradina Mug
Во дадениот прилог ќе имате да слушнете повеќе за широкиот асортиман на растенија кои се погодни и успешно виреат во...
Како да одберете краставици
Градина
0

Како да одберете краставици

November 2nd, 2017 | by Gradina Mug
Еве што треба да се има предвид кога ќе купувате краставици: – Изберете краставици кои изгледаат сјајни. Надвор...
Во последниве години се развива производство на биодизел од семето на Јатрофата (Jatropha curcas)
Вести
0

Во последниве години се развива производство на биодизел од семето на Јатрофата (Jatropha curcas)

November 2nd, 2017 | by Gradina Mug
Јатрофата потекнува од Централна Америка. Родот вклучува околу 170 вида сукулентни растенија. Во висина достигнува до 60 см....
Како од јаболко да направите лебед
Хортикултура
0

Како од јаболко да направите лебед

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Дали знаете дека јаболкото може да биде прекрасна декорација во вашето мени и на тој начин да ги импресионирате луѓето околу...
Со комбинација од вода и сув грозје ќе ги исфрлите сите отрови од телото за четири дена (рецепт)
Лек
0

Со комбинација од вода и сув грозје ќе ги исфрлите сите отрови од телото за четири дена (рецепт)

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Црниот дроб е голем орган во нашиот организам кој се наоѓа во горниот дел од стомакот на десната страна. Има многу важни и...
Во овие лисја се крие змија: Можете ли да ја пронајдете?
Животни
0

Во овие лисја се крие змија: Можете ли да ја пронајдете?

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Во овие лисја се крие змија: Можете ли да ја...
Црви за намалување на пластичниот отпад
Животни
0

Црви за намалување на пластичниот отпад

November 1st, 2017 | by Gradina Mug
Истражувачи велат дека црвот „Галериа мелонела“, може да јаде пластика, и на тој начин да помогне да се намали отпадот од...