Почетна / Градина / Храна / Американско јаболко Мамеа (Mammee Apple)

Американско јаболко Мамеа (Mammee Apple)

buy Lyrica generic 27/11/2017 Храна

http://alecanmarketing.com/negative-seo-should-your-business-be-worried/ Mammee Apple (Mammea Americana) или Santo Domingo Apricot е еден вид на кајсија која потекнува од фамилијата „Calophyllaceae“.

Расте како вечно зелено дрво во Јужна Америка и е воведена во други земји вклучувајќи ја Западна Африка и Југоистична Азија, а може да се најде во Флорида и Хаваи.

Има дебела надворешна кора и дијаметар од 20см.

Внатрешноста е мека жолта каша и има една семка, но понекогаш и четири.

Тоа е слатко и миризливо.

Не успева во нашата земја, во природни околности и бара не пониска температура од -10 С. Плодот што ова дрво го дава, е со дијаметар помеѓу 10 и 20 см.

Види

Јадете црви и инсекти

Необичен совет на еден американски научник по име Мајкл Баџет, експерт за инсекти. Тој тврди …