Флуорит – Минералот кој е добар е при третирање на кожни болести

May 19th, 2017 | by Gradina Mug
Флуорит – Минералот кој е добар е при третирање на кожни болести
Градина
0

Обоеност: Пурпурна, зелена, жолта, сина, безбојна

Основни карактеристики: Духовен мир, фокусираност, поврзаност

Овој Кристал е погоден за воспоставување на поврзаност помеѓу телото, емоциите, разумот и духот. Посебно е ефикасен кога се користи како прочистувач во просторот против различните видови на геопатогени зрачења. Се препорачува на ученици или студенти затоа што ја фаворизира концентрацијата и фокусираноста. Исто така, ни помага да се потпреме на сопствецните способности и да ги искористиме капацитетите на нашето тело, разум и срце.

Терапевтски својства: Делува силно со сите неурамнотежени вибрации во телото, без разлика дали се предизвикани од надворешни фактори (вируси) или пак од внатрешни структурни малфункции. Добар е при третирање на кожни болести, како и состојби кои се манифестираат со улцерации и рани.

Минералот може да го најдете кај ДЕКО

Comments are closed.