Почетна / Градина / Животни / Тие се како нас: Погледнете како мајмунот Коко разговараше со луѓето

Тие се како нас: Погледнете како мајмунот Коко разговараше со луѓето

follow link 30/07/2018 Животни

go Приматите се најсовршените цицачи. Тие се многу стара група која во текот на Терциер се одвоила од своите сродници. Притоа се сочувале многу примитивни карактеристики кои се слични на оние од инсектојадите и другите примитивни цицачи.

Горилата спаѓа во редот примати во фамилијата човеколики мајмуни. Тоа е најголемиот мајмун и најпаметниот. Мажјакот е висок до 2,30 метри и тежок до 300 килограми, а женките се помали. Во својата природна средина горилите живеат околу 35 години.

Но она што е најинтересно за нас луќето е дека со нив комуникацијата е најлесна за разлика од останатите животни. Тие се разбираат, само неможат да ти проговрат. Во видеото во прилог ќе видите како горилата Коко, успешно комуницираше со нас луѓето.

Види

Природни средства против комарци и инсекти

Сите го обожаваат летото, но различни инсекти може да ви расипат дел од него. Затоа …