Почетна / Градина / Патка со 76 малечки патчиња стана хит на социјалните мрежи

Патка со 76 малечки патчиња стана хит на социјалните мрежи

where can i buy accutane online uk 27/07/2018 Градина, Животни

where to buy accutane in canada Ако имаше награда “Мајка на годината” кај водните птици, таа дефинитивно ќе биде освоенa од патка, која живее во Бемиджи, Минесота.

Минатата недела локалниот фотограф Брент Чизек направи шармантна слика на мајката патка проследена со над 50 мали патчиња, по што ја објави фотографијата на Instagram и Twitter.

Фотографот вели дека и предтодно видел птици со 20 малечки, но никогаш толку многу. Моментално бебињата на патката се 75 на број.

It looks like this Common Merganser adopted a few young ones. 🤯

A post shared by Brent Cizek (@brentcizekphoto) on

Види

Богатството на Демир Капија: Белоглав мршојадец (Gyps fulvus)

Најмногу го има во околината на Демир Капија, клисурата на Црна Река во близина на …