Почетна / Градина / Поучна приказна за фармерот, коњот и свињата….

Поучна приказна за фармерот, коњот и свињата….

get link 28/06/2018 Градина, Животни

На некој фармер му се разболел коњот, дошол ветеринарот и му дал лекарства, и му рекол ако за три дена не му биде поарно че морат да го убиат….
Тоа го чула свињата и го молела да стане, оти ако не оздраве че го убијат….
Два дена го молела, коњот никако да стане, ама третата ден полека излегол од шталата, и фармерот му рекол на ветеринарот:
—За ваа мора да прославиме, утре сабјле а колам свињата…..

ПОУКА:
Абе не се мешај у туѓи работи……

Види

Новите концесии гарантираат заштита на рибите во риболовните води

Владата на Република Македонија на вчерашната седница донесе одлуки за започнување на постапки за доделување …