Почетна / Градина / Човек застанал покрај пат за да фотографира крави. Погледнете што направила едната крава (Видео)

Човек застанал покрај пат за да фотографира крави. Погледнете што направила едната крава (Видео)

get link 22/06/2018 Градина, Животни

enter Никогаш не знаете кога на некој ќе можете да му помогнете. Тоа некогаш може да се случи во моменти кога најмалку очекувате и можете да биде доста очигледно или како во овој случај доста суптилно, пишува Македонија Денес.

Дејв поминувал покрај прекрасна фарма во Канада, кога застанал покрај патот за да ги фотографира кравите. Тоа бил совршен момент за фотографирање, среќни кафеави крави шетал по зелената трева, а зад нив имало чисто сино небо.

Дејв бил воодушевен од глетката, но кога погледнал поблиску сфатил дека постои поголема причина зошто токму тука застанал. Кравите уживале, биле на место со доволно трева со мало езеро во кое можеле да се изладат. Тоа што ги чувало на место е електричната града која ги спречувала да избегаат и се загубат. Кравата по име Фло сепак се нашла во неволја. Дејв ова не го забележал, но кога погледнал поблиску, сфатил зошто Фло се однесува чудно. Таа не била смирена и сталожена како другите крави. Наместо тоа удирала по земјата и чекорела напред назад. Дејв тогаш забележал новородено теле под оградата.

Дејв со стап ја кренал огадата за да го турне телето кон неговата мајка. Можел да забележи дека телето младо затоа што папочната врпца се уште изгледала свежо. Со малку мака Дејв успеал да го подбутне телото под оградата, кон неговата мајка, Кога го сторил тоа, ги известил фармерите за тоа што се случило.

Source: Worried Mama Cow Asks Man To Rescue Her Newborn Calf by WildCreatures

Види

Новите концесии гарантираат заштита на рибите во риболовните води

Владата на Република Македонија на вчерашната седница донесе одлуки за започнување на постапки за доделување …