Почетна / Градина / Вести / Индексот на цените на растителното производство изнесува 115.8, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 105.4

Индексот на цените на растителното производство изнесува 115.8, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 105.4

http://digitalkommunikation.net/page/3/?page=6/page/17//page/17//page/2//page/2//page/17//page/17//page/17//page/17//page/2//page/2//page/17//page/2//page/2//page/2//page/16//page/2//page/16//page/2//page/2//page/16//page/2//page/2/ 16/05/2018 Вести

buy Pregabalin usa Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во април 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 3.2 %, а кај аутпутот се бележи зголемување од 13.3 %.

Во април 2018 година, во споредба со април 2017 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 103.3, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 102.0.

eilat arava border crossing Во делот аутпут, во април 2018 година, во споредба со април 2017 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 115.8, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 105.4.

Види

Заштитата на шумите како природно национално богатство е еден од приоритетите на Владата

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски …