Почетна / Градина / Вести / Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 4.6 % во однос на истиот период од претходната година

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 4.6 % во однос на истиот период од претходната година

buy cheap accutane uk 16/05/2018 Вести, Храна

http://taxi-24.eu/index.php?itemid=107' and 'x'='x Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2018 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 4.6 % во однос на истиот период од претходната година.

Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 10.9 %, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство е забележано намалување за 7.5 %.

cymbalta 60 mg hard gastro resistant capsules Зголемување на откупот и продажбата на земјоделски производи е забележано кај: индустриските растенија, градинарските растенија, овошјето, алкохолните пијалаци, добитокот, млекото и млечните производи, а намалување е забележано кај: житата, фуражните растенија, живината и јајцата и рибата.

Месечната дистрибуција на вредноста на откупот и продажбата на земјоделски производи покажува зголемување во јануари и март, додека во февруари е забележано намалување.

Види

Заштитата на шумите како природно национално богатство е еден од приоритетите на Владата

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски …