Почетна / Градина / Вести / Овие зеленчуци растат без почва и светлина во смрзнувачкиот Антарктик

Овие зеленчуци растат без почва и светлина во смрзнувачкиот Антарктик

http://mypaloaltoplumberhero.com/?page_id=79 08/05/2018 Вести, Храна

http://global-mob.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1510334090.4162909984588623046875 Метју Бамси е шеф на инжинерскиот тим во Eden ISS Project, кои заедно успеаа да создадат технологија која може да се примени и во најнеразвиените подрачја во светот, па дури и Антарктикот или на Марс.

Тие ги прскаат растенијата со потребни хранливи вредности кои им се потребни, за растенијата ефективно да растат без присуство на почва.

За нивното одгледување не се користи природно светло, туку LED светилки компатибилни за секое растение. Наводнувањето се движи преку систем поврзан преку нивните корења.

Овој начин на произведување може ќе овозможи во многу држави во светот, да се дојде до храна, каде постојат минамлни услови за одгледување во природна средина.

Види

За сите срцеви слабости и срцеви заболувања: Овој срцев лек го измисли монахињата Хилдегард фон Бинген

Овој срцев лек го измисли монахињата Хилдегард фон Бинген и е многу ефикасен во сите …