Почетна / Градина / На колку денови да ја прскате лозата

На колку денови да ја прскате лозата

http://oceanadesigns.net/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://oceanadesigns.net/envira/beauty-musk/ 10/04/2018 Градина, Совети

Прскањето на лозите зависи од видот на препаратите кои се користат.

Правилата наведуваат:

Прскање со контактни спрејови се прават по секој дожд или 8-10 дена.

Ако се користат контактни системски фунгициди, прскајте 10-12 дена.

Кога се користат системски подготовки, прскајте на 12-14 дена.

can you buy accutane over the counter Внимание:

За сите третмани, препаратите треба да се комбинираат за борба против одиум и мана.

Доколку е потребно, се додаваат инсектициди против штетниците или фунгицид против сиво гниење.

Прскањето почнува на 3-тиот и 5-тиот лист на винова лоза.

За останатиот дел од земјата можат да стартуваат во почетокот на мај со комбинација од горенаведените фунгициди за борба против оидиум и мана.

Види

Собна лоза (Роицисус) (Rhoicissus)

Собната лоза потекнува од Централна и Јужна Америка. и е брзорастечко ползечко растение. Роицисусот има …