Почетна / Градина / Вести / Вкупното производство на месо зголемено, a намалување на производството на кравјо млеко, овчото и козјото млеко

Вкупното производство на месо зголемено, a намалување на производството на кравјо млеко, овчото и козјото млеко

buy Lyrica online from mexico 03/04/2018 Вести, Градина

follow site Според податоците на Државниот завод за статистика, производството на кравјо млеко во 2017 година изнесува 394 140 илјади литри, што е за 2.2 % помалку во однос на 2016 година.

Намалување на производството во 2017 година е забележано кај овчото млеко за 13.9 % и кај козјото млеко за 0.4 % во однос на претходната година.

Вкупното производство на месо е зголемено за 4.0 %, а производството на овчо месо е намалено за 8.4 % во однос на претходната година. Производството на другите видови месо во однос на претходната година е зголемено.

Од другите добиточни производи, во 2017, во однос на 2016 година, забележано е зголемено производство на јајца и на волна.

Види

Маж на 98 години излечен од рак, веќе 30 години јаде храна од сопствената градина

Маж на 98 години, излечен од рак на белите дробови веќе 30 години јаде храна …