Почетна / Uncategorized / Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

source link 15/02/2018 Uncategorized, Вести

buy Lyrica from canada За успешно пчеларење покрај усовршената технологија на пчеларење, потребна е и добра пчелна паша. Задача и цел на секој пчелар е да го зголемува бројот на медоносни билки во регионот каде што пчелари и со тоа да ги подобрува пашните услови и значително да придонесе за зголемување на изворите со нектар и полен за пчелните семејства.

Во таа насока, градинарскиот центар Фоја на сите пчелари по најповолни цени им нуди садници од следните медоносни билки:

Багрем (Robinia pseudoacacia);
Лаванда (Lavandula angustifolia);
Барбула (Caryopteris од видот Summer Sorbet).

За повеќе инфо контактирајте го Градинарски центар Фоја

Види

Аглаоморфа (Aglaomorpha)

Аглаоморфата (Aglaomorpha) потекнува од семејството „Adiantaceae“. Има тесни и широки листови. Се препорачува да се …