Почетна / Градина / Хортикултура / Хамедореја елеганс (Chamaedorea elegans)

Хамедореја елеганс (Chamaedorea elegans)

Pay COD for xenical without prescription 12/02/2018 Хортикултура

http://rnrorganisation.co.uk/resources/storify-brumcitydrive-2015-a-flavour/ Хамедореја елеганс (Chamaedorea elegans) се видови на палми кои потекнуваат од семејството „Arecacea“.

Ова е најпопуларна палма кога станува збор за собно одгледување. За татковина се смета Централна Америка, Мексико и Гватамела.

Достигнува височина 2,5 метри и дијаметар околу еден метар. Идеалната температура за одгледување на оваа палма е 15 – 25 степени.

Се полева умерено во текот на потоплите периоди, додека во текот на зимата помалку. Бара редовно оросување, особено во топлите периоди и редовно да се отстранува прашината од нејзините листови. Може да се ѓубри со течно ѓубриво во текот на растот и тоа на секои две недели. Најмногу сака сончеви места со комбинации на полусенка. Се размножува со семе.

Види

Како се засадуваат цвеќиња и билки

Се поставува слој со дебелина од 2-3 см од трошен камен, керамизит или испукани парчиња …