Почетна / Градина / Лек / Растение против заболување на очите

Растение против заболување на очите

http://pittsburgh-divorce.net/prenuptial-agreements/ 28/03/2018 Лек

go site Слабеење на видот

Оваа непријатна појава може да се редуцира со помош на некои од најпопуларните растенија кои имаат влијание врз очите. Меѓу нив се: очанка, глина, лапад, матичен млеч, морков и црница. Набројаните растенија дејствуваат со стимулирање и јакнење на очите и очните нерви.

Неколку докажани рецепти: Педесет г. очанка се поливаат со 300 мл врела вода и по ладењето се консумира до 3 пати на ден. 5 г матичен млеч се меша со 250 г мед и се чуваат на ладно. Се конзумира по 1 кафена лажица на ден., 40 г мед во 100 г минерална вода се капи по 1 капка во секое око вечер.

Катаракта (перде на очите) претставува забулувањето на леќата на окото.

Пристапот на светлина се намалува и со задебелување на преградата постепено видот делумно или целосно исчезнува. Пердето обично се појавува на едното око, но во повеќето случаи ги погодува и двете. Губењето на видот од перде се опоравува со хируршка интервенција. Иако денес медицината е толку напредната, што операцијата од оваа болест се смета за рутинска, ви нудиме традиционални хербални лекови за олеснување на симптомите. Билките кои влијаат благотворно се: глуварче, очанка, метличина, живовјак, трн, цикорија и хмељ.

Види

Не ги фрлајте листовите на морковот! Еве зошто

Најефикасните бабини рецепти се користат од многумина за лекување на разни болести, но оние со …