Почетна / Градина / Лек / Растенијата против алкохолизмот дејствуваат бавно, но ефикасно!

Растенијата против алкохолизмот дејствуваат бавно, но ефикасно!

click here 09/02/2018 Лек

Maxalt fedex shipping Употребата на растенијата биле сигурен пристап за зајакнување на организмот и лекување на болести.

Природните средства имаат побавна акција, но за сметка на тоа, постигнатото не се губи со текот на времето, туку напротив, тие можат да бидат многу покорисни, без да предизвикаат несаканани ефекти.

Ќе споменеме две од најефикасните растенија кои може да се користат за третман на алкохолизам со векови.

Шизандра

Во кинеската медицина ова растение се користи за лекување на проблеми со црниот дроб. Не помалку медицински истражувања, се правеле врз шизандрата за лекување на алкохолот и откриле значителни подобрувања во црниот дроб. Луѓе со среднотежа форма на алкохолна зависност, поврзана со оштетување на црниот дроб, после конзумирањето на шизандра, значително им се подобрила состојбата.

Зелен или див овес

Зелениот овес, претставник на традиционалната кинеска медицина за лекување на злоупотреба на алкохол, може да помогне во намалувањето на желбата да се пие. Едно истражување покажало неодамна дека на сериозни алкохоличари кои земале екстракт од ова растение во текот на 7 дена пиеле помалку алкохол отколку другите пијачи.

Види

Коприва (Urtica dioica)

Копривата (Urtica dioica) води потекло од Европа, Азија, Северна Африка и Северна Америка. Ова е …