Почетна / Градина / Лек / Сок од репка против деменција и рак

Сок од репка против деменција и рак

http://fantastic-ideas.com/251/fantastic-page-turning-annual-reports-251.html 14/05/2018 Лек

follow Чаша сок од репка не само што го намалува високиот крвен притисок, но ја забавува и прогресијата на деменција и го спречува развојот на тумори, покажува новото истражување.

Лековитите својства на репката станаа предмет на истражување од страна на професионалците од целиот свет. По серија научни тестови станува јасно дека коренот од репка е моќен антиоксидант кој има противоракови својства.

plavix 75 mg fiyatı nedir Истражувачите од Универзитетот на Вашингтон открија дека сокот од репка го забавува туморот со 12,5%. Според експертите, тоа е добра превенција за жените, предиспонирани генетски кон развој на рак на дојка.

Научниците од Универзитетот на Северна Каролина открија дека репката може да ја забави деменцијата. Тоа е затоа што азотниот оксид кој се содржи во зеленчукот, го зголемува протокот на крв во мозокот.

Тестовите покажуваат високо ниво на фолна киселина (околу 75% од препорачаната дневна вредност), која може да го спречи развојот на Алцхајмерова болест.

Види

Коприва (Urtica dioica)

Копривата (Urtica dioica) води потекло од Европа, Азија, Северна Африка и Северна Америка. Ова е …