Почетна / Градина / Вести / Ова е билката која го убива ракот за 16 часа (Видео)

Ова е билката која го убива ракот за 16 часа (Видео)

go to link 05/06/2018 Вести

buy provigil overnight shipping Една билка може да се претвори во лек во борбата против ракот. Според истражувањата кои биле објавени во ” Life Science “, артемисининот кој е дериват на билката ” Sweet wormwood ” или ” Artemisia Annua “, што во буквален превод од англиски значи “сладок пелин “, бил употребен и во кинеската медицина и истата може да убие 98% од клетките на ракот на дојката за помалку од 16 часа.

Ако се користи само билката, таа предизвикува 28 процентно намалување на клетките на ракот на дојка, но во комбинација со железо, ” Artemisia Annua ” успешно го лечи ракот речиси целосно.

Кај здравите клетки на градите не се забележани ефекти од оваа билка. Овој екстракт во Кина бил користен илјадници години, како лек против маларијата. Паразитот на маларијата не може да живее во присуство на супстанција од растението, бидејќи изобилува со железо, а био- инженерите Хенри лаи и Нарендра Сингк од Универзитетот во Вашингтон биле научници, кои први го откриле ова.

Во рамките на истражувањето било докажано дека канцерогените клетки доживуваат апоптоза или сопствено уништување, а досега овој екстракт бил тежок за снабдување на нормални цени, но со зголемениот интерес во оваа билка, и цената може да стане прифатлива.

Францускиот производител на лекови ” Sanofi ” соопшти дека очекува производство од 50 до 60 тони артемисинин секоја година, надевајќи се дека ќе одговори на побарувачката на светскиот пазар.

Види

Дијасциа (Diascia)

Диаскиа е род со познати околу 70 видови на годишни и повеќегодишни цветни растенија. Името …