Почетна / Градина / Лек / Лекување со растенија – запек на бебето

Лекување со растенија – запек на бебето

Tastylia Tadalafil Oral Strips Buy 20 MG Without Prescription 11/04/2018 Лек

http://alpineguide.cz/cs--kontaktOranĹžovÄ‚Ë Речиси секоја мајка на бебе се возбудува од оваа тема: има ли бебето мое запек? Знаеме дека запекот кај бебињата е нормален физиолошки процес. Дури точниот збор за него не е “запек”.

Едноставно апсорпцијата на мајчиното млеко од бебето одвива се одвива целосно, дигестивниот систем му се развива и почнува да работи.

Тоа дури е симптом за нормално функционирање на варењето кај бебето.Тој нормален физиолошки процес е различен од запек, предизвикан од конзумираната храна, мајчино млеко или лекови.

И ете – вие сте мајка и ви е тешко да процените што да правите – дали да му дадете на детето олеснувачки лек / лаксатив /, чај, да користите бабини совети или да чекате бебето само да се справи со проблемот по неколку дена. Ако детето е само на млеко и не користите лекови од некоја причина / и вие и детето /, тогаш поверојатно е детето само да се справи по една до две недели. Потребно ви е само мир и трпение.

Ако видливо детето се чувствува добро, немате потреба за реагирање. Специјалистите тврдат дека за доенчето е нормално да не се покака до две недели – освен ако “запекот” не е придружен со оток на стомачето, гадење и плач. Во овој случај брзо, контактирајте со вашиот педијатар. Ако користите вештачко млеко можно е детето да има некои дигестивни нарушувања. Повторно е убаво да се почека одреден временски период, освен ако “запекот” не е придружен со оток на стомачето, гадење и плач. Ако сте го хранеле детето забрзано или со несоодветна храно за неговата возраст, можно е да се добие растројство или запек. Во овој случај, важно е прво да го коригирате внесувањето на храната, како и да се консултирате со специјалист. Во овој случај на запек е можно да помогнете на детето со олеснителен чај од растенија, за кои ќе објаснеме.

Види

Тоник од магдонос за порцелански изглед на кожата

Пригответе си домашен тоник од магдонос, со кој длабиски ќе ја хидрирате кожата и ќе …