Почетна / Градина / Храна / Малината е тајното оружје против ракот

Малината е тајното оружје против ракот

neurontin online 22/05/2018 Храна

http://crug-glas.co.uk/the-house/crug-glas-testimonials/feed/ Малината ги уништува клетките на ракот, утврдија експертите од американскиот универзитет Клемсон по студиите со животни. Научниците на животните им давале екстракт од малина каде дури 90% од клетките на туморот биле сузбиени.

Одамна се знае дека малината поседува антиоксидантни својства. Сепак, истражувачите од Универзитетот во државата Јужна Каролина се убедени дека во малината има и посебна антиканцерогена компонента.

Според експертите ниту еден од познатите антиоксиданси не е способен да уништи 90% од канцерските клетки. Освен тоа очигледно ракот е ликвидиран од одредена комбинација на супстанции содржани во малините.

До неодамна научниците претпоставуваа дека само некои сорти малини може да го убиваат ракот – на пример црната малина. Но, истражувачите докажаа дека тоа не е така. Со туморот се справува секоја сорта на малини.

Овој плод поседува и други корисни својства. Во него има многу витамин Ц, кој е важен за машката плодност, и магнезиум, кој учествува во производството на тестостерон.

Види

Праска – продолжувач на човечкиот живот

Уште во далечниот десетти век, Кинезите знаеле за придобивките од праските за човековото здравје и …