Почетна / Градина / Животни / ФОТО:Ехидните се цицачи со најчуден пенис

ФОТО:Ехидните се цицачи со најчуден пенис

how to buy accutane in canada 27/02/2018 Животни

http://burlingtoncarshow.ca/?wordfence_lh=1 Ехидните (Tachyglossidae) се од класата цицачи. Ги има во Австралија, Тасманија и Нова Гвинеја.

Женката снесува јајца, а потоа ги дои малите. Телото и сличнно со телото на ежето и покриено со долги боцки и влакненца.

Клунот е проширен за да може да ги достигне мравките, термитите, црвите и ларвите, со кои се храни.

Активни се главно ноќе, во текот на денот се одмараат. Новороденчето достигнува само 12 мм должина, а по 6-8 недели малите се долги веќе 10 см и мајката ги крие во гнезда. Ехидните живеат повеќе од 50 години.

Овие животни имаат многу добар слух и лош вид, чувствуваат лесно стрес, имаат добро развиено чувство за мирис. Тие апсорбираат камчиња кои им помагаат во варењето на храната, како на птиците.

Види

Почнува аплицирањето за добивање на средства од „Програмата за рибарство и аквакултура“

Од денеска до 9- ти јули 2018- та година, сите кои сакаат да градат нови …