Почетна / Градина / Вести / Аглаоморфа (Aglaomorpha)

Аглаоморфа (Aglaomorpha)

12/06/2018 Вести

go to site Аглаоморфата (Aglaomorpha) потекнува од семејството „Adiantaceae“. Има тесни и широки листови.

Се препорачува да се одгледува на сончеви позиции во комбинација со сенка. Во текот на летото му прилега оптимална температура од околу 25 степени, а во зимата не смее да се изложува на пониско од 10 степени.

Исто така ова растение има потреба од висока воздушна влажност и во текот на летото може почесто да се оросува.

Се пресадува во текот на пролетта, а најдобро е кога се прихранува во текот на летните периоди.

Види

Живите растенија може да „слушнат“ како некој ги јаде и во такви случаи пуштаат хемикалии за да го одвратат предаторот од намерата

Лоша вест за совеста на вегетаријанците: живите растенија може да „слушнат“ како некој ги јаде …