Почетна / Градина / Хортикултура / Цукијама (Tsukiyama) – Јапонски градини

Цукијама (Tsukiyama) – Јапонски градини

buy prednisone online overnight 08/06/2018 Хортикултура

http://stemcellprofessionals.com/5-reasons-to-choose-the-stem-cell-professionals/ Цукијама Градините, (Tsukiyama) потекнуваат од Кина и Јапан. Карактеристично за овој вид на градини е тоа што се поставуваат подигнати места во дворовите во вид на мали планини, претставени со многу вода, мовчиња, дрва, цвеќиња, патчиња итн.

Некој овие градини ги сметаат за три димензионални слики. Во урбаните Цукујама градини се среќаваат и островчиња во езерцата. Овие се речиси најскапите градини во целиот свет.

Види

Зелен ѕид за модерна и убава сенка (Фото)

Зелените ѕидови стануваат се повеќе „ин“ во хортикултурата, и се повеќе можеме да ги приметите по …