Почетна / Градина / Хортикултура / Што е добро дизајнирана градина

Што е добро дизајнирана градина

http://goldiesplace.org/rglosaiw/hareov.php?sj=knx-advanced-course-documentation-pdf 11/06/2018 Хортикултура

buy provigil generic online Добро дизајнираната и добро поставената градина претставува исполнување на надежите на градинарот, неговиот израз на идеал и негова радост.

Целта на дизајнот на градината е да се создаде убавина сама по себе и да се обезбеди средина на среќно живеење.

Кои се некои од основните принципи на дизајн на градина?

• Добриот дизајн не е статична категорија. Тој го пренесува стилот и го надминува времето.

• Добро дизајнираната градина треба да има единство, хармонија и спремност за користење.

• Со околината треба да постои хармонична врска;

• Дизајнот на градината треба да биде во хармонија со архитектонскиот дизајн на куќата и со природните услови на локацијата.

• Дизајнот на градината бара разбирање и признавање на природните услови, имагинација во предвидувањето на можностите на локацијата, вештина во создавањето на уметнички композиции, вкус во селекцијата на материјали.

Види

Зелен ѕид за модерна и убава сенка (Фото)

Зелените ѕидови стануваат се повеќе „ин“ во хортикултурата, и се повеќе можеме да ги приметите по …