Почетна / Градина / Хортикултура / Какви садови за растенија да одберете

Какви садови за растенија да одберете

http://sdsignshop.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://sdsignshop.com/product/coming-soon-rider-6%e2%80%b3t-x-18%e2%80%b3w/ 14/06/2018 Хортикултура

go here Керамичките садови се потешки, поскапи и нетрајни. Нивното влијание, сепак е посилно, стилско и уметничко. Некои модели се светло обоени, но генерално керамичките садови се уметнички и се погодни за простории со префинет вкус. Ако имате малку цвеќе во собата, одберете керамика.

Глинените саксии се удобни за тераси, веранда, балкони и прозорци. Едноразмерните цвеќиња не стојат добро во керамичките саксии, а таков избор ја отежнува и манипулација: пресадување, движење, аранжирање.

При избор на керамички саксии одберете еден стил за целата просторија. Не ја гледајте убавината на самата саксија, туку стремете се да изградите заедничко уметничко влијание на комбинацијата од саксии и цвеќиња. Керамичките садови содржат во себе повеќе убавина, што ги прави погодни за цвеќе со редок декоративен ефект.

Види

Дизајн на балконот

За многу љубители на цвеќиња и градини, балконот е единствениот зелен простор. Стандардниот балкон е …