Почетна / Градина / Хортикултура / Што се крие зад оваа вертикална градина

Што се крие зад оваа вертикална градина

13/06/2018 Хортикултура

http://planetapaz.org/noticias-olaneta-paz/108-noticias-home/456-multinacional-canadiense-gran-colombia-gold-viola-derechos-humanos-en-narino Овој цветен ѕид навистина ќе ве изненади. Освен со својата боја и биодиверзитет, оваа убавина е всушност вистинско уметничка пејзажна архитектура, бидејќи претставува најголемата вертикална градина во целиот свет. Ова е градината на Fiordaliso Shopping Center, која се наоѓа во Италија.

Овој исклучително цветен ѕид е веќе рекордер и присутен во гинисовата книга на рекорди. Колоритната вертикална градина е изградена на 1263 квадратни метри површина. Врз овие зачудувачки димензии се среќаваат повеќе од 44 000 претставници на различни видови на цветни и зимзелени растенија.

Благодарение на оваа вертикална цветна градина, еден обичен МОЛ се претвора во вистинска оаза. Цветниот ѕид го подобрува и квалитетот на воздухот во регионот. А покрај тоа, растенијата се најдобар шумоизолатор, бидејќи ја апсорбираат бучавата од автомобилите и ги апсорбираат штетните емисии од издувните гасови.

Види

Тие ги создаваат дворовите од вашите соништа

Тие имаат репутација за уредување прекрасни дворни површини кои соодветсвуваат со вашиот дом и начин …