Почетна / Совети / Како сами да направите висечка саксија

Како сами да направите висечка саксија

http://oceanadesigns.net/favicon.ico 31/07/2018 Совети

http://goldenbeeltd.com/?page_id=1835 Живеењето во мал стан не значи дека треба да се откажете од растенијата. Постојат десетици начини за да додадете зеленило да го украсите вашиот простор.

Кокедама е стил на јапонски бонсаи, кои нуди една убава и ниско одржувачка опција на било кој урбан градинар.

Чекор 1

Нежно истресете ја почвата од корените на вашето растение.

Ова е полесно да го направите кога почвата на вашето растение е малку сува.

Ако корените се цврсто обвиткани околу растението, нежно со помош на масажа истресете ја.

Чекор 2

Откако сте се ослободиле од почвата корените брзо натопете ги во вода на собна температура.

Што ќе ви биде потребно:

– Сенка или сонце во зависност од видот на растението.

– Сооднос 7:3 на тресет мов и Акедама (бонсаи почва). Измешајте ги мовта и почвата заедно, додадете малку вода доколку е потребно. Мовта Сфагнум е важна поради тоа што ја задржува водата како сунѓерот и гарантира дека корењата на вашето растение ќе останат влажни.

Види

Крап на дојрански начин

Еден од специјалитетите на Дојран е дојранскиот крап, кој го има само таму и се …