Почетна / Градина / Животни / Интересни факти за кучињата кои можеби не сте ги знаеле

Интересни факти за кучињата кои можеби не сте ги знаеле

http://frugalmommas.com/?course=soup 13/02/2018 Животни

go site – Далматинците се единствени кучиња кои што добиваат болест на зглобовите

– Кучињата и луѓето се единствените живи суштества кои имаат простата

– Кучешкиот мирис е приближно 1 милион пати подобар од човечкиот

– Срцевите отчукувања кај кучињата се движат од 70-120 пати во една минута

– Нормалната телесна температура кај кучињата е 39 Целзиусови

– Едно од три семејства чува куче

– Просечното куче има 42 трајни заби

– Првата изложба за кучиња била во САД, во Детроит, Мичиген, во 1857 година

– Првата Светска изложба на кучиња била во Белика Британија во 1859 година

– Просечниот број на легла што едно фертилно куче ги дава во текот на една година е 1, додека просечниот број на кученца родени во леглото е помеѓу 4 и 6

– Околу 75 милиони кучиња се чуваат во САД

– Како и бебињата кај луѓето, така и малите чивави се раѓаат со меко ткиво на главата кое се стврднува со годините

– Куче од расата Lundehune има 6 прсти и може да ги затвори ушите целосно

– 87 % од луѓето што чуваат кучиња зборат дека нивниот миленик доползува покрај нив или кај нивните нозе додека тие гледаат ТВ

Види

Која е најголемата жаба во светот?

Жабите би требало да се мали и слатки, но овие т.н. Голиат жаби, како што …