Почетна / Градина / Храна / Черимоја (Annona cherimola)

Черимоја (Annona cherimola)

buy Pregabalin online eu 17/05/2018 Храна

http://fixzoneni.co.uk/nproject/iphone-8-screen-repairs-belfast-lisburn/iphone-repairs-belfast-lisburn/ Черимоја „Cherymoya“ или „custard apple“ е полу – вечно зелено листопадно растение кое расте на планините на Јужна Америка.

Може да достигне височина од 7 метри. Листовите се 7-15 см долги и до 10 см широки.

Плодот е овошје со овална форма, долго до 20 см и 10 см дијаметар и мазно.

Можат да се најдат три типови кора: наменета, опфатена во модули и средна која е комбинација од првите две.

Внатрешноста на кората е многу мирисливa, бела и сочна. Овошјето има комбиниран вкус на банана, папаја и ананас. Марк Твен во 1866 рекол дека тоа е највкусното овошје. Оптимална темепратура за негово чување е помеѓу 8 -12 °С со релативна влажност од околу 90%.

Види

Правила на собирање на печурки

1. Печуρκите се собиρаат во κошници (таκа се ρасејува споρовиот пρав) 2. Печуρκите се беρат …